Oulun suurlähetystö

Koe Oulu

Oulu on päättänyt olla vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki ja on mukana kisan viimeisessä vaiheessa kilpakumppaneinaan Tampere ja Savonlinna.

Oulu on rohkeiden ja villien ideoiden koti, jossa voi nauttia monipuolisista kulttuuritapahtumista. Olemme Pohjois-Euroopan eläväinen valopilkku, jonka kekseliäät ihmiset katsovat rohkeasti tulevaisuuteen. Kulttuuri-ilmastonmuutos alkaa Oulusta!

Koe Oulu kaikilla aisteilla ja hyppää oitis Elämysten olohuoneeseen, jonne olemme koonneet juuri sinua tai seuruettasi varten ison kasan upeita elämystuotteita. Etsitpä hyvää oloa tai iloa, löydät etsimäsi VisitOulun Elämysten olohuoneesta! Katso alta parhaat poiminnat elämyksistä Oulussa ja etsi lisää kivaa VisitOulun elämyskaupasta.

Nallikarin Talvikylä täynnä viileitä aktiviteetteja

Nallikarin Talvikylä on talvinen huvipuisto, joka on avoinna helmikuusta maaliskuun loppuun. Talvikylä on täynnä talvisia aktiviteetteja: porot, mönkijät lapsille, tuubimäki, hoijakkakelkka, rekikyyti, pilkkiretket sekä erilaiset talviset tekemiset ovat vieraiden ulottuvilla.

Talvikylässä on myös erinomainen mahdollisuus tutustua lumi- ja jäärakentamiseen.

Yövy huikeassa joki-iglussa

Elämys, joka on koettava. Oulujoen rannalla voit yöpyä korkeatasoisessa joki-iglussa, joka tarjoaa upeat panoraamamaisemat sekä laadukkaan varustuksen. Upea terassi joki-iglun edessä on oma aitiopaikkasi Oulujoesta nauttimiseen.

Terassilta on ihana pulahtaa uimaan ja virkistäytyä Oulujoessa – joki-iglu on sitä varten varusteltu tietenkin uimaportailla.


Talviset maisemat lumikenkien päältä

Lumikenkäily tarjoaa aktiivisen tavan kokea talvinen merenjää sekä Oulun metsä- ja puistomaisemat.

Jäätyneen meren yli Hietasaaren kauniisiin talvisiin metsä- ja puistomaisemiin tehty retki tarjoaa ihanan tavan tutustua Oulun luontoon –aiempaa kokemusta ei tarvita, ja retki sopii kaikille peruskuntoisille.

Nämä ja useat muut huikeat elämykset löydät Elämysten olohuoneesta!

Elämysten olohuone on paikka, josta löydät kootusti Oulun seudun upeita elämystuotteita. Etsitkö hyvää OLOa? Haluatko tuntea olevasi ELOssa? Sopisiko tähän hetkeen hetki ILOa?

Valitse Elämysten olohuoneesta sinulle sopiva elämys!

Monipuolinen kulttuurin keskus

Kokosimme joukon kuvia osoittamaan, että Oulu on kulttuurikaupunki vailla vertaa. Löydät täältä tapahtumia ja aktiviteettaja moneen makuun.

Haluatko tietää lisää

Seuraa meitä myös somessa