Oulun suurlähetystö

Koe Oulu

Kulttuuri-ilmastonmuutos alkaa Oulusta. Oulu on päättänyt olla vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki. Olemme myös rohkeiden ja villien ideoiden koti, jossa voi nauttia monipuolisista kulttuuritapahtumista.

Oulu on Pohjois-Euroopan eläväinen valopilkku, jonka kekseliäät ihmiset katsovat rohkeasti tulevaisuuteen. Siksi Oulu on vahva kandidaatti Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026.

Meidät tunnetaan rohkeudestamme toteuttaa villejä ideoita – parhaina taidonnäytteinä myyntipuheet avannossa ja ilmakitaransoiton MM-kisat. Mutta on täällä paljon muutakin! Oulu on houkutteleva kulttuurikaupunki, jossa voit nauttia monenlaisista isomman ja pienemmän yleisön taidetapahtumista ja festareista musiikin, elokuvan ja monen muun kulttuurin saroilla.

Kenties leppoisin talvikaupunni

Oulu kuuluu kivojen kesäkaupunkien joukkoon, mutta Oulu on kiva myös talvella. Laajan kulttuuritarjonnan lisäksi löydät Oulusta tekemistä ympäri vuoden – olitpa sitten matkalla perheinesi, pariskuntana, kaveriporukalla tai yksin. Jos pidät ulkoilusta ja tahdot kokea jotain ainutlaatuista mutta samalla perin oululaista, voit napata allesi läskipyörän tai sukset ja suunnata retkelle meren jäälle. Oulussa kun meri jäätyy joka talvi, ja esimerkiksi maankuulun Nallikarin rantamaisema muuttuu tyystin.

Joulun alla voit nauttia vaikkapa kansainvälisestä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalista, korkeatasoisesta Lumo-valofestivaalista ja tunnelmallisesta Tiernatorista lahjakojuineen. Vuodenvaihteen jälkeen ovat vuorossa esimerkiksi Polar Bear Pitching ja Oulun musiikkijuhlat, joka viettää 30-vuotisjuhlaansa maaliskuussa 2020.

Lapsiperheen kannattaa suunnata kulkunsa vaikka tiedekeskus Tietomaahan tai Oulun taidemuseoon. Pariskunnille ja kaveriporukoille voi suositella teatteri- ja ravintolatarjontaan tutustumista. Yksin matkustava voi solahtaa paikallisten sekaan esimerkiksi musiikkikeikan yleisössä.

Pääset Ouluun nopeasti junalla ja bussilla mistä päin Suomea tahansa tai esimerkiksi lentäen 50 minuutissa Helsingistä tai Tukholmasta tunnissa ja vartissa. Lisätietoa Oulusta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista matkailijalle löydät Visit Oulusta!

Nallikari Snow Fest 19.-23.2.2020

Nallikari Snow Fest on yleisöystävällinen kansainvälinen lumenveistotapahtuma Nallikarin talvisissa maisemissa.

Tapahtuman aikana sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä ammattilumenveistäjiä työssään ja jopa itse osallistua lumiveistospuiston rakentamiseen!

Polar Bear Pitching

Polar Bear Pitching helps you crystallize your message. The stage could not be any cooler, and we mean literally: a hole cut through the ice in the frozen Baltic Sea.

Refresh your business, body and mind. Join our after swim activities, world class workshops and inspiring talks.

The event takes place March 12th 2020 in Oulu, Finland.

Race of Drones Oulu

Race of Drones Oulu brings the international drone World Cup to the Arctic zone of Finland yet again. Drone racing is one of the fastest growing sports in the world. The pilots guide the drones with remote controls by watching the route on their FPV virtual reality goggles – making it feel like they were actually flying. Excitement and speed is guaranteed – racing drones reach speeds of 200 kilometres per hour!

Not a competitor? Don’t worry. Everyone is welcome into the audience, free of charge.

Oulun juhlaviikot 2020

Elokuu on Oulussa yhtä juhlaa! Oulun juhlaviikot on seitsemän festivaalin kokonaisuus, johon kuuluvat Elojazz, Oulunsalo Soi, Oulun Muusajuhlat, Oulun Taiteiden Yö, Koiteli Elää, Oulun Musiikkivideofestivaalit sekä Ilmakitaransoiton MM-kisat.

Ilmakitaransoiton MM-kisat

Oletko jo virittänyt ilmakitarasi vai aiotko vain mennä katsomaan, kun Air Guitar World Championships eli Ilmakitaransoiton MM-kisat rantautuu Ouluun 19.–21.8.2020?

Oulun Musiikkijuhlat

Monialainen talvinen kaupunkifestivaali järjestetään 30. kerran. Luvassa on klassisen musiikin konsertteja, laaja-alaista rytmi- ja kansanmusiikkia sekä tanssiteoksia ja nykysirkusesityksiä.

Monipuolinen kulttuurin keskus

Kokosimme joukon kuvia osoittamaan, että Oulu on kulttuurikaupunki vailla vertaa. Löydät täältä tapahtumia ja aktiviteettaja moneen makuun.

Haluatko tietää lisää

Seuraa meitä myös somessa