Oulun suurlähetystö

Koe Oulu

Oulu on päättänyt olla vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki ja on mukana kisan viimeisessä vaiheessa kilpakumppaneinaan Tampere ja Savonlinna.

Oulu on rohkeiden ja villien ideoiden koti, jossa voi nauttia monipuolisista kulttuuritapahtumista. Olemme Pohjois-Euroopan eläväinen valopilkku, jonka kekseliäät ihmiset katsovat rohkeasti tulevaisuuteen. Kulttuuri-ilmastonmuutos alkaa Oulusta!

Koe Oulu kaikilla aisteilla ja hyppää oitis Elämysten olohuoneeseen, jonne olemme koonneet juuri sinua tai seuruettasi varten ison kasan upeita elämystuotteita. Etsitpä hyvää oloa tai iloa, löydät etsimäsi VisitOulun Elämysten olohuoneesta! Katso alta parhaat poiminnat elämyksistä Oulussa ja etsi lisää kivaa VisitOulun elämyskaupasta.

Kolme ihmistä Tentsile-majoitusta kokeilemassa, taustalla kaunis maisema kesäiltana.

Vietä yö puussa upean Koitelinkosken kupeessa

Koitelin Koskikipparin eco-camping Kiimingissä tarjoaa alueella vieraileville retkeilijöille mahdollisuuden yöpyä puihin kiinnitetyissä Tentsile-majoitteissa autenttisesti luonnossa ja pienellä hiilijalanjäljellä. 

Yöpyjät kokevat aidon luontoelämyksen Koitelin koskien kohinassa.

Saunalautta kesäisellä säällä.

Nauti puusaunan lämmöstä Oulujoella

Saunalautalla nautit löylyistä 20 hengen hirsisaunassa samalla, kun katselet kauniita Oulujoen maisemia ikkunasta. Kun kiukaan kivet käyvät liian kuumina, voit pulahtaa hetken viileässä joessa ja tulla takaisin sisälle nauttimaan oleskelutilan rauhasta ystäviesi seuraan.

Yleisellä saunavuorolla pääset nauttimaan puusaunan pehmeistä löylyista. Saunavuorolla pääsee aina uimaan jokeen (talvella avanto).

Lautalla pääset myös nauttimaan ulkoporeammeen lämpimistä poreista.

Kaksi melojaa Varjakan saaristossa.


Melo Perämeren komeissa maisemissa

Varjakan saaristo tarjoaa kiehtovat näkymät Perämeren kauneimpiin maisemiin.

Retken alussa käydään huolellisesti läpi turvallisuusseikat ja opetetaan melonnan perustekniikat. Melonta toteutetaan yksikkökajakeilla, ja retken ohjaa koulutettu ja kokenut opas. Tämä elämys tarjoaa mahdollisuuden kokea Oulu aivan uudesta perspektiivistä.

Nämä ja useat muut huikeat elämykset löydät Elämysten olohuoneesta!

Elämysten olohuone on paikka, josta löydät kootusti Oulun seudun upeita elämystuotteita. Etsitkö hyvää OLOa? Haluatko tuntea olevasi ELOssa? Sopisiko tähän hetkeen hetki ILOa?

Valitse Elämysten olohuoneesta sinulle sopiva elämys!

Monipuolinen kulttuurin keskus

Kokosimme joukon kuvia osoittamaan, että Oulu on kulttuurikaupunki vailla vertaa. Löydät täältä tapahtumia ja aktiviteettaja moneen makuun.

Haluatko tietää lisää

Seuraa meitä myös somessa